Web Analytics Made Easy - Statcounter

سردار فرهنگ دوست با اشاره به اینکه جریان جنگ با آزادسازی خرمشهر به نفع ایران تغییر کرد، گفت: ان‌شاءالله در آینده نزدیک قدس به خرمشهری دیگر تبدیل خواهد شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، چهارم آبان ماه سال ۵۹ و تنها پس از ۳۵ روز از هجوم ناجوانمردانه رژیم بعثی عراق به کشور ما، شهر خرمشهر که تا آن روز توانسته بود با ابتدایی‌ترین سلاح‌های جنگی در برابر دشمن تا بن مسلحی که با استفاده از مجهزترین سلاح‌های جنگی آن زمان به کشور ما یورش آورده بود ایستادی و مقاومت کند، سقوط و به اشغال عراق درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصور خام دشمن بعثی آن بود که با حمله ناگهانی به ایران و اشغال برخی مناطق حساس و سوق‌الجیشی مانند خرمشهر بتواند ظرف مدت چند هفته خود را به تهران برساند و با این کار به آمال و آرزوهای خیال‌انگیز خود برسد در حالی که به جز تصرف ناتمام خرمشهر، به هیچ یک از اهداف از پیش تعیین شده خود دست نیافت تا جایی که به خاطر رشادت و فداکاری نیروهای رزمنده و مردمی ما، در مناطق تحت اشغال خود از جمله بیابان‌های خوزستان، کرمانشاه و ایلام زمین‌گیر شد و ادامه جنگ به کابوسی برای صدام و حامیان آن تبدیل شد که آرزوی پایان هرچه زودتر آن را داشتند.

یکی از ویژگی‌های مهم عملیات بیت‌المقدس، انجام آن در زمینی به وسعت ۵۴۰۰ کیلومتر مربع و حدود ۱۰ برابر عملیات فتح ‌المبین بود که به لحاظ نظامی و استراتژیکی حائز اهمیت بود و ویژگی دیگر، مداومت در عملیات بود که ۲۵ روز به طول انجامید.

 

یکی از ویژگی‌ها و توانمندی‌هایی که در عملیات نظامی همواره مطرح بوده و این مسئله حیاتی، یعنی مداومت در عملیات توسط نیروی نظامی یک کشور برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده بسیار حائز اهمیت است.

به مناسبت سالروز آزادی خرمشهر سایت خبری تحلیلی یزدرسا در گفتگویی با سردار مهدی فرهنگ دوست یکی از یادگاران هشت سال دفاع مقدس در استان یزد به موضوع عملیات آزادسازی این شهر می‌پردازیم.

 

در خصوص عملیات بیت‌المقدس، ویژگی و دستاوردهای آن توضیح دهید

آزادسازی خرمشهر یکی از نقاط عطف دفاع مقدس است که با آن 90 درصد از خاک ارزشمند جمهوری اسلامی از دست اشغالگران آزاد شد. خرمشهر شهری بود که قبل از انقلاب اسلامی چندین بار مورد اشغال قرار گرفت و در هر بار هم با یکسری معادلات سیاسی و دادن امتیازاتی به دشمن باز پس گرفته شد و به جز عملیات دوران دفاع مقدس هیچ‌گاه با عملیات نظامی خرمشهر آزاد نشد.

یکی از آرزوهای رزمندگان در دوران دفاع مقدس آزادی خرمشهر بود و برای این خواسته، رزمندگان با برگزاری چندین عملیات بزرگ که عمدتاً بعد از برکناری و عزل بنی‌صدر خائن صورت گرفت به هدف نهایی خود دست یافتند. در عملیات ثامن‌الائمه محاصره آبادان شکسته شد، عملیات طریق‌القدس بستان آزاد شد، عملیات فتح المبین منطقه وسیعی از خاک ایران اسلامی آزاد شد و در نهایت هم عملیات بیت‌المقدس بود که زمینه‌ساز آزادسازی خرمشهر را فراهم آورد.

 

در عملیات آزادسازی خرمشهر خیلی تلاش و زحمات زیادی کشیده شد و دشمن هم هیچ‌گاه فکر نمی‌کرد رزمندگان یک ماه بعد از عملیات گسترده فتح المبین که 16 هزار نفر از نیروهای عراقی را اسیر کردند بازهم دست به یک عملیات بزرگ بزنند و بخواهند خرمشهر را آزاد کنند.

صدام و عراقی‌ها به خرمشهر بسیار امید داشتند و هیچ‌گاه تصور آزادسازی آن را هم نمی‌کردند. دشمن در این منطقه هرگونه عملیاتی نیاز بود انجام داد و با کمک مستشاران کشورهای دیگر به شکلی برنامه‌ریزی کرد تا خیالش از خرمشهر آسوده باشد. عراقی‌ها آن‌قدر خیالشان از خرمشهر آسوده بود که بر دیوارهای شهر شعارهای مختلفی را مانند "جئنا لنبقی: ما آمده‌ایم تا بمانیم " نوشته بودند.

عملیات آزادسازی خرمشهر در چهار مرحله انجام و نیروهایی فعال برای عملیات اصلی تعدادشان بسیار کمتر از اسرای عراقی بود که ما به اسارت گرفتیم. خرمشهر وقتی آزاد شد از 19 هزار اسیر عراقی 13 هزار نفر در عملیات آزادسازی این شهر توسط رزمندگان اسیر و یکی از عملیاتی‌هایی بود که تعداد کشته‌های بعثی‌ها به‌مراتب کمتر از اسیر بود چون در این عملیات شش هزار بعثی به هلاکت رسیدند ولی 19 هزار نفر اسیر شدند.

 

آیا آزادسازی خرمشهر بر جریان جنگ تأثیر گذاشت؟

بله. آزادسازی خرمشهر سبب تغییر جریان جنگ شد زیرا تا قبل از این آزادسازی به‌واسطه قول‌ها و وعده‌های بعثی‌ها برای حفظ خرمشهر، موضع کشورهای دیگر نسبت به ایران متفاوت از زمان آزادی این شهر بود. کشورهای خارجی بعد از سقوط رژیم منحوس پهلوی در این تفکر بودند که ایران دیگر توان نظامی خاصی ندارد تا بتواند عملیات‌های بزرگی انجام دهد ولی وقتی خرمشهر آزاد شد، نگاه دنیا نسبت به ایران عوض و سازمان ملل و شورای امنیت متوجه قدرت ایران شدند.

بعد از آزادسازی خرمشهر دشمن به شدت منزوی شد و این آزادسازی یکی از نقاط عطفی بود که سبب تغییر جریان جنگ به نفع ایران اسلامی شد.

 

شباهت قدس و خرمشهر از منظر شما چیست؟

طرح درج شده در سایت رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه "قدس، خرمشهر جدید است " به این مسئله اشاره دارد که بعد از سختی‌ها آماده‌باشید تا مجدداً خرمشهر جدید تکرار شود و اکنون هم هدف نهایی آزادسازی قدس شریف است.

بعد از عملیات بیت‌المقدس یکسری در منطقه لبنان حضور پیدا کردیم و حاج احمد متوسلیان هم در این منطقه توسط دشمن به اسارت گرفت شد و در همان‌جا بود که حضرت امام اعلام کردند "راه قدس از کربلا می‌گذرد ". الان رژیم صهیونیستی به شدت توسط نیروهای جبهه مقاومت تهدید و به نزدیکی آن‌ها رسیده است و با به ثمر نشستن خون شهید حاج قاسم سلیمانی و حضور فعال نیروهای جبهه مقاومت در مناطق مختلف دست‌به‌دست خواهیم داد تا به هدف نهایی که همان آزادسازی قدس برسیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: عملیات بیت المقدس آزادسازی خرمشهر عملیات آزادسازی دفاع مقدس جریان جنگ آزاد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۰۴۷۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمدان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد

 اسامه حمدان در گفتگو با المنار به وضعیت کنونی مقاومت در غزه اشاره کرد و افزود: اقدامات میدانی هماهنگ و رایزنی دائمی بین محور مقاومت وجود دارد و یکی از مهمترین نتایج این نبرد افزایش ظرفیت و قدرت محور مقاومت است.

این عضو ارشد حماس با بیان اینکه رژیم اشغالگر همچنان از توانایی مقاومت در غزه شگفت زده است، گفت: مقاومت وارد مرحله درگیری دائمی با دشمن اسرائیلی شده است.

وی در ادامه با تاکید براینکه قدرت مقاومت همچنان بالاست و تیپ‌های نخبه صهیونیستی در نوار غزه از هم پاشیده است، افزود: دشمن اسرائیلی بر روی کاهش توان مقاومت امید بسته بود، اما مقاومت آماده بود.

حمدان همچنین با اشاره به اینکه در حال حاضر قدرت و توان مقاومت همچنان در سطحی عالی قرار دارد، گفت: مقاومت در سلامت کامل به سر می‌برد و دشمن اکنون با این سوال راهبردی مواجه است که این نبرد تا چه زمانی ادامه خواهد داشت.

این عضو ارشد حماس در ادامه با تاکید براینکه ما با محمد ضیف و یحیی السنوار به طور دائم در ارتباط هستیم، افزود: تماس‌ها بین رهبران مقاومت در نوار غزه و دفتر سیاسی حماس به شیوه‌های مشخصی ادامه دارد و رهبران مقاومت از نزدیک در جریان اوضاع میدانی قرار دارند.

وی در ادامه به عملیات وعده صادق ایران که در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه انجام شد، اشاره کرد و گفت: آنچه در جریان پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی شاهد بودیم، پایه‌گذار مرحله تازه‌ای شد و یکی از مهمترین نتایج این نبرد قدرت گرفتن هرچه بیشتر محور مقاومت بود.

حمدان همچنین درباره تهدید صهیونیست‌ها برای حمله به رفح، افزود: در صورتی که دشمن اقدام به حمله زمینی به رفح کند، مذاکرات متوقف خواهد شد، زیرا مقاومت زیر آتش مذاکره نمی‌کند.

وی با تاکید براینکه دشمن می‌خواهد با عملیات رفح از همه باج‌گیری کند، گفت: در صورت حمله زمینی دشمن به رفح، مقاومت اقدامات میدانی مدنظر خواهد داشت.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد یکشنبه ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ با صدور اطلاعیه‌ای از شلیک ده‌ها فروند پهپاد و موشک به سمت سرزمین‌های اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی خبر داد.

در اطلاعیه سپاه آمده است: در پاسخ به جنایت‌های متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه، اهداف معینی در داخل سرزمین‌های اشغالی را با شلیک ده‌ها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.

نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل نیز اعلام کرد: اقدام نظامی ایران بر اساس بند ۵۱ منشور سازمان ملل متحد در خصوص دفاع مشروع در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ (۲۴ نوامبر ۲۰۲۳) آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، هفت روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر (اول دسامبر ۲۰۲۳) آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

این رژیم برای جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل خاورمیانه

دیگر خبرها

  • حمدان: پاسخ ایران به رژیم صهیونیستی معادله جدیدی ایجاد کرد
  • عملیات وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود
  • آزادسازی ۷۳ هکتار اراضی کشاورزی در ساوجبلاغ
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • بیت المقدس عملیاتی منجر به آزادسازی پاره تن ایران+فیلم
  • دهه کرامت به یک اقدام روتین تبدیل نشود
  • دشمن می‌داند دست ما پُر است/ وعده صادق به ملت ایران ابهت داد
  • علل موفقیت در فتح خرمشهر از زبان سرهنگ عراقی + ویدیو
  • مقابله با تغییر کاربری غیرمجاز به وسعت ۳۰۰ هکتار در چهارباغ