Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-05-01@18:25:58 GMT

پای چینی‌ها به اروند باز شد

تاریخ انتشار: ۲۹ فروردین ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۲۱۸۶۶

پای چینی‌ها به اروند باز شد

 به گزارش گروه اقتصادی ایسکانیوز، محمدرضا اسکندری دوشنبه در نشست خبری با خبرنگاران که در سازمان منطقه آزاد اروند برگزار شد، افزود: یکی از ضرورت های توسعه منطقه آزاد اروند ایجاد فضای اشتغال است که با ایجاد آن خدمات بهتری ارائه خواهد شد.

بیشتر بخوانید

دلیل تعدد مناطق آزاد/ چرا هدف محقق نشد؟

وی احداث پالایشگاه خوزستان در منطقه آزاد اروند را یک ضرورت عنوان کرد و گفت: با احداث این پالایشگاه زمینه اشتغال برای چهار هزار نفر فراهم می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند اظهار داشت: این پالایشگاه با ‌۶ میلیارد یورو و با ظرفیت تولید ۱۸۰ هزار بشکه در روز و با مشارکت طرف چینی احداث خواهد شد.

اسکندری با اشاره به احداث پایانه صادراتی اروند گفت:احداث این پایانه فرصت های شغلی جدیدی در منطقه ایجاد می‌کند و بزودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود. وی بیان کرد: فاز اول این پایانه با ۲۰ هزار میلیارد ریال اعتبار احداث می شود که فرصت شغلی برای ۲ هزار و ۵۰۰ نفر ایجاد خواهد کرد.ـ

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند با بیان اینکه دفاتر شرکت‌های خارجی در پایانه صادراتی مستقر خواهند شد، بیان کرد: سرمایه‌ گذار این طرح تاکنون با ۱۴ کشور برای دایر کردن دفتر تجاری توافق کرده ضمن اینکه ۱۳۵ دفتر در این پایانه احداث می شود.

اسکندری در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه آیا فرودگاه بین‌المللی آبادان توسط سازمان منطقه آزاد اروند تملک می‌شود، گفت: اگر کل شهرستان آبادان در محدوده منطقه آزاد قرار گرفت، این فرودگاه نیز قابل تملک است. مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند افزود: مذاکراتی برای راه‌اندازی ایرلاین اختصاصی منطقه آزاد اروند انجام شده که بزودی وارد مرحله قرارداد خواهد شد.

اسکندری بیان کرد: چنانچه ماده ۶۵ به صورت کامل اجرا نشود، مردم از مزیت منطقه آزاد استفاده نخواهند کرد. وی افزود: وقتی می‌گویم ماده ۶۵ تشکیل شود یعنی ادارات کل باید در منطقه آزاد اروند تشکیل شود.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: در حال حاضر کارگروه ماده ۶۵ با مسئولیت معاون حقوقی رئیس جمهور و همچنین کارگروه پیگیری مسائل استان خوزستان تشکیل شده است که شنبه هفته گذشته اولین جلسه آن بود و مقرر شد ابتدا دیدگاه‌ها مطرح شود.

وی عمده مشکلات منطقه آزاد اروند را عدم اجرای کامل ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه ها توسعه‌ کشور برشمرد و گفت: طبق ماده ۶۵ احکام دائمی برنامه توسعه کشور؛ حکمرانی واحد مناطق آزاد باید در اختیار رییس منطقه قرار گیرد

اسکندری عمران شهرهای آبادان و خرمشهر را در گرو پرداخت اعتباری بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد ریال ظرف مدت سه سال برای رفع مشکلات منطقه دانست و گفت: چنانچه پرداخت این مبلغ بیشتر از سه سال شود دچار تورم و نمی تواند به نتیجه رسید.

وی افزود: سران سه قوه باید برای تخصیص این اعتبار تلاش کنند تا زیرساخت ها با بودجه دولتی در آبادان و خرمشهر ایجاد شود. اسکندری اظهار داشت: پیگیر احداث دهکده ورزش منطقه آزاد اروند و توریسم درمانی در آبادان و خرمشهر هستیم. وی بیان کرد: متاسفانه زیرساخت های ورزشی در منطقه به گونه ای است که شرایط میزبانی برای رویدادهای مهم را ندارد و با توجه به استعدادهای ورزشی نیاز به احداث دهکده ورزشی داریم.

اسکندری افزود: از همان ابتدا به دنبال ایجاد ناحیه فن‌آوری اروند بودیم و توجه به تولید بر پایه دانش جز الویت های سازمان منطقه آزاد اروند است. وی با بیان اینکه وقتی در کشور به شرکت‌های دانش بنیان توجه شد دانشگاه‌ها ارتقا یافتند، گفت: در تهران اکنون ناحیه علمی شریف بالغ بر اشتغالزایی سه هزار نفر ایجاد شده است، ناحیه علمی شریف و تربیت مدرس ایجاد شده و البته در اصفهان تشکیل شده ولی در شهرهای دیگر تشکیل نشده، برای منطقه آزاد اروند این موضوع در نظر گرفته شده است تا زمینه اشتغال و تولید افزایش یابد. مدیر عامل سازمان منطقه آزاد اروند گفت: معاونان پژوهشی دانشگاه‌های منطقه عضو کارگروه ناحیه فن‌آوری منطقه آزاد اروند می شوند تا از دانش نخبگان منطقه در راستای تولید استفاده شود.

اسکندری گفت: ۵۰ درصد از دانشجویان خارجی کشور عراقی هستند که آبادان و خرمشهر از داشتن آنها محروم هستند و دلیل آن عدم ارتقا دانشگاه ها در این منطقه است. مدیرعامل سازمان منطقه آزاد اروند افزود: اگر زمینه جذب دانشجوی خارجی در منطقه فراهم شود چرخش مالی را در منطقه به همراه دارد.

منطقه آزاد اروند با مساحت ۳۷ هزار و ۴۰۰ هکتار در شمال غربی خلیج فارس شامل شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو) می باشد که در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون واقع است.
این منطقه در همجواری با کشورهای عراق و کویت با داشتن ظرفیت های مناسب نظیر حمل و نقل جاده ای، ریلی، دریایی و هوایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

منبع: ایرنا

کد خبر: 1137228 برچسب‌ها مناطق آزاد

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: مناطق آزاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۲۱۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت

ایسنا/کهگیلویه و بویراحمد استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: با احداث سد آبریز کهگیلویه، دیگر زنان و دختران این شهرستان برای گوجه چینی به استانهای همجوار نمی روند.

سید علی احمدزاده دوشنبه شب ۱۰ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ با حضور معاون اجرایی رئیس جمهور از همه مسئولان استانی، شهرستانی و دست‌اندرکاران این اجلاسیه قدردانی کرد و افزود: خدمات یکسال اخیر این دولت در استان کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از ۱۰ سال گذشته بوده است؛ پیشرفت فیزیکی این پروژه‌ها به جایی رسیده که امسال فاز اول دو پروژه بزرگ لیکک و کهگیلویه به بهره‌برداری می‌رسد.

وی اظهارکرد: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد یک آرزوی بزرگ و دردی بر دل مانده داریم و آن هم سد «آبریز» است؛ سدی که اگر احداث شود هرساله حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان به درآمد کشاورزان حومه شرقی کهگیلویه اضافه می‌شود و دیگر زن‌ها و دختران این استان برای گوجه‌چینی به استان‌های همجوار نمی‌روند و دیگر شب‌ها دل مردهای خانواده در این راه‌های طولانی برای یک لقمه نان نمی‌لرزد بنابراین این یک آرزوی بر دل مانده ماست.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: همراه با نماینده کهگیلویه بزرگ برای کلنگ‌زنی پتروشیمی چرام بسیار تلاش کردیم که کلنگ‌زنی آن در سفر دوم رئیس‌جمهور به تأخیر افتاد. به‌عنوان یک مطالبه عمومی از جناب آقای منصوری درخواست دارم و مطمئن هستم که کمک خواهند کرد تا کلنگ پتروشیمی چرام بر زمین‌زده شود تا برای حدود سه هزار و ۵۰۰ جوان اشتغال ایجاد شود. این پروژه به‌صورت مستقیم حدود یک هزار شغل ایجاد خواهد کرد.

احمد زاده با اشاره به پتروشیمی گچساران تصریح کرد: حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان در کمتر از یک‌سال به پتروشیمی گچساران تزریق شد؛ این پروژه سرعتی گرفت که از ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی به ۹۸ درصد رسید و افتتاح شد. پتروشیمی پلیمر دهدشت به ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد تا سال آینده به بهره‌برداری برسد.

وی ادامه داد: امروز مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد؛ این پروژه حدود ۸۰۰ نیرو برای احداث نیاز دارد که برای احداث فازهای بعدی به حمایت ویژه دولت و سرمایه‌گذار نیاز دارد، اگر دولت از این پروژه حمایت کند این پروژه زودتر به بهره‌برداری می‌رسد و شغل پایدار برای حدود ۵۰۰ نفر از جوانان این شهرستان و این منطقه ایجاد خواهد کرد.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه این استان مخزن ثروت‌های بزرگ است، عنوان کرد: شهرستان بهمئی حدود ۵۶ حلقه چاه نفت فعال دارد و ۱۸۳ هزار بشکه نفت از این شهرستان استخراج داریم، ۵۵۵ هزار بشکه نفت از گچساران استخراج می‌شود، در یاسوج نیز میدان گازی مختار برای جبران گاز کشور کلنگ‌زنی شده است، ۱۰ درصد آب کشور را دارد اما سدها برای این استان ساخته نشده است و لب مردم روستاها و زمین‌های کشاورزی تشنه هست. در حالی‌که ۱۰ درصد آب کشور را داریم و ۱۱ میلیارد متر مکعب آب از این استان خارج می‌شود.

احمدزاده تاکید کرد: حداقل بخشی از این حق‌آبه را به خود استان بدهید، سد خرسان ۳ بخش اعظم آب رودخانه بشار، کبگیان و دامنه‌های دناست اما این آب برای کرمان، یزد و اصفهان منتقل می‌شود. آن‌ها هم برادران ماست اما سهم مردم روستاها، زمین‌های کشاورزی را بدهید.

وی تصریح کرد: این مطالبه‌ مردم کهگیلویه و بویراحمد است، حقوقی که متعلق به خودمان است اما به آن دسترسی پیدا نکردیم، این استان ابر مخزن نفت و گاز جهان است، این مردم ثروتمندترین مردم دنیا هستند، نباید رفتاری شود که به ما مناطق کم برخوردار یا محروم گفته شود.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: ما مردم استان کهگیلویه و بویراحمد ثروتمندانی هستیم که اجازه نمی‌دهند دست به جیب کنیم و از حساب‌هایمان برداشت کنیم البته در این دولت اراده‌ی آیت‌اله رئیسی برای اجرای عدالت انجام شده است. کمک کنید تا از این ثروت‌های خدادادی عظیم خودمان بهره‌مند شویم.

احمدزاده اظهارکرد: هنوز رودخانه‌هایی در روستاهای استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که برای عبور از آنها تلفات می‌دهیم، رود خرسان، بید انجیر، پل وحدت، موگرمو و پل شهید طیب تلفات می‌دهند در حالی که آرزوی شهید طیب این بود که یک روزی پلی برای روستاها ساخته شود. امسال تلاش کردیم که آرزوی شهید طیب را برآورده کنیم و از این مرحله می‌گذریم تا روی رودخانه‌ها و روستاها کشته ندهیم.

به گزارش ایسنا، وی ادامه داد: اگر جاهایی کوتاهی هست به پای آن رئیس‌جمهور متدین، ولایی، پایبند به انقلاب، قدردان خانواده‌های شهدا و مجاهدین اسلام و رزمندگان ننویسید به پای من «احمدزاده» بنویسید و از اینکه نمی‌توانم همه‌ مشکلات را برطرف کنم همین‌جا عذرخواهی می‌کنم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • برگزاری نخستین دوره آموزشی مدیریت بحران ویژه مدیران سازمان منطقه آزاد قشم
  • عمران منطقه آزاد اروند عنوان برتر را به خود اختصاص داد/ اجرای20  هزار میلیارد ریال طرح عمرانی در آبادان و خرمشهر 
  • درخواست اجرایی شدن معافیت تولیدکنندگان از پرداخت ارزش افزوده در منطقه آزاد ارس
  • بارش باران در اروند
  • افزایش سرمایه‌گذاری در حوزه شیلات و آبزی پروری قشم
  • نمایش توانمندی هنرجوهای هنرستان‌های قشم
  • دوگانگی مدیریتی در منطقه آزاد اروند سبب ناهماهنگی در اجرای امور کارگری
  • جاسوسان صنعتی - جوخه انتحاری
  • با احداث سد آبریز، زنان و دختران کهگیلویه برای گوجه چینی به دیگر استانها نخواهند رفت
  • سرمایه‌گذار برتر منطقه آزاد اروند تجلیل شد