Web Analytics Made Easy - Statcounter

بهروز زارعی گفت: یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ جنگ تحمیلی که پس از عملیات بیت المقدس شاهد آن بودیم، صحنه به صف ایستادن نیروهای رژیم بعث عراق در تمام خیابان های خرمشهر برای اسارت با شعار«الموت لصدام» و «دخیل الخمینی» بود که به عنوان شکستی بزرگ و غیرقابل جبران برای رژیم بعث عراق در تاریخ ثبت شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهروز زارعی کارشناس سیاسی و یکی از فرماندهان دفاع مقدس در گفت‌وگو با مرآت با اشاره به تصرف گرفته شدن خرمشهر در سال های دفاع مقدس گفت: به علت ضعف دفاعی کشور در اثر خیانت و ناتوانی های دولت بنی صدر و همچنین اعمال تحریم های شدید نظامی و تجهیزاتی کشور پس از وقوع انقلاب اسلامی، صدام و رژیم بعث در طی چندماه پس از شروع حمله به ایران با حمایت کشورهای متعدد عربی و غربی، توانست بخش هایی از غرب و جنوب غربی و تعدادی از روستاهای مرزی کشورمان و همچنین شهر خرمشهر را به تصرف خود درآورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با ایجاد وحدت میان نیروهای داوطلب مردمی و ارتش، حصر آبادان شکسته شد

این کارشناس سیاسی با اشاره به برکناری بنی صدر در زمان دفاع مقدس، اظهار کرد: پس از چندی با ایجاد وحدت میان نیروهای داوطلب مردمی و ارتش، حصر آبادان شکسته شد و همچنین عملیات های فتح المبین و بیت المقدس در این بازه زمانی انجام گرفت.

این فرمانده دفاع مقدس در ادامه افزود: یکی از علل مهمی که رژیم بعث، خرمشهر را تصرف و در تدوام اشغال آن می کوشید، در نظر گرفتن خرمشهر به عنوان خاکریز دفاعی شهر بصره بود به همین علت صدام با استفاده از تجهیزات و نیروی نظامی قابل توجهی، همت خود را معطوف به تصرف و نگهداشتن خرمشهر در اشغال کرده بود.

معاون وقت اورژانس محوری تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص) ضمن اشاره به موقعیت استراژیک خرمشهر برای هر دو طرف عراقی و ایرانی، ابراز کرد: به یگان های تحت امر قرارگاه مرکزی کربلا دستور داده شد تا ضمن بازسازی و تجدید قوا پس از عملیات فتح المبین که منجر به آزادسازی مناطق وسیعی نیز شده بود؛ به شناسایی و طراحی عملیات بعدی که همان عملیات بیت المقدس بود؛ اقدام کنند.

وی با اشاره به تصور صدام در خصوص تسلط دائمی بر خرمشهر، عنوان کرد: صدام تا پیش از باز پس گیری این شهر توسط رزمندگان کشورمان، بارها گفته بود که اگر ایرانی ها خرمشهر را بگیرند؛ کلید بصره را نیز به آن ها خواهم داد اما با مطلع شدن از اهداف و تحرکات رزمندگان کشورمان در باز پس گیری زمین های اشغال شده؛ به نیروهای رژیم بعث اعلام کرده بود دفاع از خرمشهر مانند دفاع از بغداد و بصره است.

زارعی، انهدام حداقل بیش از دو لشکر از نیروی دشمن، آزاد سازی حدود ۵ هزار و چهارصد کیلومتر مربع از خاک ایران؛ از جمله شهرهای خرمشهر، هویزه و پادگان حمید، خارج نمودن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از برد توپخانه دشمن، تأمین مرز بین المللی حد فاصل پاسگاه طلائیه تا شلمچه، آزادسازی جاده اهواز-خرمشهر و خارج شدن جاده اهواز-آبادان از برد توپخانه دشمن، که از طریق سه محور دست یافتن به این اهداف دنبال شد را از مهم ترین اهدافی که در عملیات بیت المقدس دنبال می شد، عنوان کرد.

این کارشناس سیاسی با بیان اینکه عملیات بیت المقدس حدود ۲۵ روز به طول انجامید، بیان کرد: طی عملیات بیت المقدس که در ساعات نخستین بامداد روز ۱۰ اردیبهشت ماه سال ۶۱ حدود ۵ هزار و ۳۸ کیلومتر مربع از اراضی اشغال شده آزاد شده و علاوه بر آن شهرهای اهواز، حمیدیه و سوسنگرد از تیررس توپخانه دشمن خارج و هم چنین ۱۸۰ کیلومتر از خط مرزی تأمین شد.

فتح خرمشهر موجب انفعال ارتش عراق شد

این فرمانده دفاع مقدس با تشریح تأثیر پیروزی عملیات بیت المقدس بر روحیه نیروی های عراقی، تأکید کرد: فتح خرمشهر موجب انفعال ارتش عراق شد؛ به شکلی که نظامیان عراقی تا مدت زیادی نتوانستند از لاک دفاعی خودشان خارج شوند، طی این عملیات حدود ۱۹ هزار نفر از نیروهای دشمن به اسارت رزمندگان اسلام درآمده و بالغ بر ۱۶ هزار نفر از دشمنان کشته و زخمی شدند.

معاون وقت اورژانس محوری تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص) ضمن تجلیل از مقاومت و ایثار رزمندگان در نگهداری از مرزهای ایران و مقاومت دربرابر سقوط خرمشهر، خاطر نشان کرد: این شهر مقاوم که پس از ۳۵ روز پایداری و مقاومت در ۴ آبان ماه ۵۹ به اشغال دشمن درآمده بود، پس از ۵۷۸ روز یعنی قریب به ۲۰ ماه اسارت، بار دیگر به آغوش گرم میهن اسلامی بازگشت و زمین پاک آن از لوث وجود متجاوزان پاک شد.

آزادسازی خرمشهر دارای آثار و ابعاد بین المللی مهمی بود

وی با اشاره به ابعاد بین المللی عملیات بیت المقدس اظهار کرد: فراتر از ابعاد نظامی این عملیات، آزادسازی خرمشهر دارای آثار و ابعاد بین المللی مهمی بود و در آن زمان بسیاری از رسانه های بین المللی با به کار بردن عباراتی چون «سقوط سریع خرمشهر به خصوص باعث سرافکندگی عراق شده است» و «آبروی صدام در صحنه بین‌المللی با شکست در جنگ از بین رفته است» به پیروزی مهم ایران در مقابل عراق اذعان کردند.

زارعی با اشاره به تمرکز رسانه های بین المللی بر سرنوشت عملیات بیت المقدس، اذعان کرد: رسانه های بین المللی در گزارش هایی که با عنوان «بسیار مهم» به سراسر جهان مخابره کردند برای نخستین بار ضمن استناد به بیانیه نظامی بغداد اعلام داشتند که عراق تلویحاً به شکست خود اعتراف کرده است.

این کارشناس سیاسی در ادامه تشریح کرد: با انجام عملیات بیت المقدس و پیروزی رزمندگان اسلام، عملاً هیمنه نظامی صدام و این که او را به عنوان ژاندارم منطقه می نامیدند؛ به یک باره فرو ریخت و پیامد آن تحقیر بین المللی او و رژیم بعث بود. اثرات این شکست آنقدر برای صدام سنگین بود که طبق گفته حسین کامل، یکی از نزدیکان صدام درباره اثرات این شکست در صدام اظهار می‌دارد: «در ۲۴ ساعت اول یک پزشک همواره بالای سر صدام بود».

شعار«الموت الصدام» و «دخیل الخمینی» در تمام خیابان های خرمشهر

این فرمانده دفاع مقدس با تشریح شرایط حاکم بر خرمشهر پس از آزادسازی ابراز کرد: یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ جنگ تحمیلی که پس از عملیات بیت المقدس شاهد آن بودیم، صحنه به صف ایستادن نیروهای رژیم بعث عراق در تمام خیابان های خرمشهر برای اسارت با شعار«الموت الصدام» و «دخیل الخمینی» بود که به عنوان شکستی بزرگ و غیرقابل جبران برای رژیم بعث عراق در تاریخ به ثبت رسید.

معاون وقت اورژانس محوری تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص) یا توصیف شرایط حاکم بر منطقه در هنگام عملیات گفت: از طرفی باید به سختی های پیش روی رزمندگان کشورمان در انجام این عملیات اشاره کرد به دلیل مسطح بودن مسیر اهواز تا خرمشهر، نیروهای نظامی عمل کننده در عملیات بیت المقدس متکی به پیاده نظام بودند. در مقابل کشور عراق با انباشت تجهیزات نظامی متکی به رزم زرهی بود و به نوعی می توان گفت در این عملیات گوشت در مقابل تجهیزات زرهی بود.

وی در ادامه افزود: با توجه به تعدد روزهای عملیات و هوای بسیار گرم اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد در جنوب، رزمندگان می بایست جهت انجام عملیات در حدود ۲۰ کیلومتر پیاده روی کرده و سپس دست به حمله می زدند و در وجود مقابل لشکری زرهی و مجهز، پیروزی در این عملیات فوق تصور بود.

زارعی با اشاره به طولانی شدن روزهای عملیات بیت المقدس خاطر نشان کرد: پس از قریب به یک ماه از شروع عملیات و فرسایش نیروها و خستگی فرماندهان عمل کننده در عملیات، و از طرفی آزاد سازی مناطق زیادی تا پیش از آزاد سازی خرمشهر، مسئولین با مراجعه به امام خمینی(ره) و تشریح وضع موجود، جهت توقف عملیات به منظور آموزش و بازسازی نیروها کسب اجازه کردند.

این کارشناس سیاسی در ادامه بیان کرد: به گفته حاضران در جلسه حضرت امام(ره) قدری تأمل کرده و به اتاق دیگری می روند و دو رکعت نماز به جای می آورند. سپس با چهره ای برافروخته باز می گردند و می فرمایند اگر همت کنید خرمشهر در همین روزها آزاد خواهد شد و اگر همت نکنید خرمشهر دیگر به این آسانی ها آزاد نخواهد شد و در واقع حضرت امام (ره) تأکید کردند در همین عملیات حتماً خرمشهر آزاد شود.

این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به مشارکت نوجوانان در عملیات بیت المقدس، عنوان کرد: با این توصیه و تأکید حضرت امام(ره) نیروهای بسیجی و جوان بسیار کم و سن و سال زیادی نیز به جمع نیروهای شرکت کننده در عملیات می پیوندند در حدی که فرماندهان گردان شرکت کننده در عملیات برای پذیرفتن بسیاری از این نیروهای بسیار جوان و نوجوان مقاومت می کردند.

وی افزود: بنده در آن زمان معاون عملیاتی اورژانس محوری تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص) در عملیات بیت المقدس بودم  که البته در حال حاضر تبدیل به سپاه محمد رسول الله(ص) شده است و مسئولیت سازماندهی کلیه مصدومین و مجروحین عملیات بر عهده اورژانس محوری بود. در آن روزها اورژانس نیز هم زمان با پیشروی نیروها در خاکی که دشمن از قبل اشغال کرده بود، به جلو منتقل می شد و اتاق های عمل و بستری به شکل چادرهای گروهی که به هم متصل شده بود؛ شکل گرفته بود.

معاون وقت اورژانس محوری تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص)با توجه به اینکه در خط دائم درگیری وجود داشت و دائماً مجروح می آوردند، کار در مان نیروها به قدری فشرده بود که هر پزشک به جای سه شیفت در شبانه روز، ۷ تا ۸ بار شیفت به عهده می گرفت، گفت: از طرفی علت بخش زیادی از مراجعات به اورژانس ضعف و حال بد رزمندگان به علت گرمازدگی و تشنگی ناشی از گرمای هوا و پیاده نظام بودن نیروهای عمل کننده بود.

زارعی ادامه داد: نکته جالبی که از روز عملیات به خاطرم می رسد تغییر ناگهانی شرایط جوی در روز نهایی عملیات بود. به یک باره باد و طوفان و رعد و برق شدید منطقه را فراگرفت و هوا تاریک شد. در حدی باد شدید بود تعدادی از نیروها و نفرات مسئول نگه داشتن چادر های اورژانس بودند تا طوفان و باد چادرها را از جای نکند.

این کارشناس سیاسی با اشاره به غافلگیری دشمن در این عملیات، تشریح کرد: با توجه به شرایط جوی پیش آمده و از بین رفتن قدرت دید در منطقه، نیروهای رژیم بعث به تصور این که تا مدتی درگیری متوقف خواهد شد، از حالت آماده باش درآمدند و دقیقاً در چنین شرایطی دستور انجام عملیات برای نیروهای ما صادر شد که در این اوضاع همان نیروهای جوان و نوجوان تازه نفس که آرزوی شرکت در دفاع از میهن و شهادت داشتند، با قدرت و یقین هرچه تمام از پشت سر به نیوهای عراقی حمله کردند.

این فرمانده دفاع مقدس در ادامه بیان کرد: عراقی ها که غافلگیر شده بودند، ابتکار عمل را از دست دادند و در واقع در آن روز ما با کمترین میزان تلفات در عملیات پیروز شده و  در پایان شب ۲ خرداد خرمشهر را از دست رژیم بعث بیرون کشیدیم.

رزمندگان پس از آزاد سازی خرمشهر، نماز شکر را اقامه کردند

معاون وقت اورژانس محوری تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص) ضمن اشاره به حال و هوای خرمشهر پس از آزادسازی، خاطر نشان کرد: رزمندگان اسلام در اولین اقدام خود پس از آزاد سازی شهر، نماز شکر را در مسجد جامع خرمشهر اقامه کردند. خبر آزاد سازی خرمشهر به سرعت در همه جا پخش شد و ملت ایران اسلامی را که مدت ها در آرزوی شنیدن چنین خبر خوشحال کننده ای بودند، غرق در شادی و سرور کرد.

وی در ادامه توصیف کرد: مردم به خیابان ها آمدند و با پخش کردن شیرینی به جشن و شادی پرداختند. در پایان آن روز امت شهید پرور ایران با حضور در مساجد، نماز شکر به جای آورده و با فرا رسیدن شب به یُمن پیروزی حق بر باطل بر پشت بام ها رفتند و ندای الله اکبر سردادند. با پیروزی عملیات بیت المقدس و پاکسازی نسبی منطقه، خیل جمعیت به سوی خرمشهر سرازیر شده و مردم با وسایل نقلیه شخصی و اتوبوس ها به سوی خرمشهر آمدند.

زارعی با اشاره به پیام امام خمینی(ره) به مناسبت آزادسازی خرمشهر، گفت: پس از پیروزی و آزاد سازی خرمشهر، حضرت امام(ره) ضمن تشکر و تبریک پیام مهمی را به تمامی رزمندگان و ملت ایران دادند. ایشان فرمودند «که پیروزیها هر چند عظیم و حیرت انگیز است شما را از یاد خداوند که نصر و فتح در دست اوست غافل نکند و غرور و فتح شما را به خود جلب نکند؛ که این آفتی بزرگ و دامی خطرناک است…».

آزادسازی خرمشهر فتح بسیار بزرگی در تاریخ ۸ ساله دفاع مقدس بود

این کارشناس سیاسی تعبیر معجزه گونه بودن پیروزی رزمندگان در فتح خرمشهر تشریح کرد: با توجه به تجهیزات و موانعی که دشمن بر سر راه خرمشهر به کار گرفته بود، باز پس گیری خرمشهر غیر ممکن به نظر می رسید و قطعا آزادسازی خرمشهر فتح بسیار بزرگی در تاریخ ۸ ساله دفاع مقدس بود. حضرت امام(ره) با هوشمندی و دور اندیشی، رزمندگان و به خصوص فرماندهان را از آفت غرور بر حذر داشتند و آنان را به لطف بیکران و اراده الهی در این فتح بزرگ متوجه ساختند.

این فرمانده دفاع مقدس افزود: باید بگویم در آن روزها علیرغم وجود همه سختی ها و خشونت های موجود در جنگ، مشخص بودن جبهه دشمن و دیدن دشمن، عکس العمل و تصمیم گیری را به نوعی راحت می کرد. اما در حال حاضر و مطابق با فرمایش رهبر انقلاب ما خرمشهرها در پیش داریم و بایستی با شناسایی دشمن و شیوه عمل او در بسیاری از جبهه های رسانه ای و جنگ نرم، طرح و برنامه مناسبی برای مقابله با دشمن به کار بگیریم.

معاون وقت اورژانس محوری تیپ ۲۷ محمد رسول الله(ص) در پایان تأکید کرد: شاید دیگر مثل گذشته شاهد جنگ های نظامی نباشیم اما در حال حاضر جنگ های زیستی، رسانه ای، اقتصادی و سیاسی و هجمه های بی شمار دشمن، می طلبد تا در عرصه های مختلف به دفاع پرداخته و با مطالعه، شناخت و اقدام به جهاد تبیین، راه را بر ضربه و نفوذ دشمن ببندیم.

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: فرمانده دفاع مقدس عملیات بیت المقدس کارشناس سیاسی نیروهای رژیم بعث آزاد سازی خرمشهر رژیم بعث عراق آزادسازی خرمشهر کننده در عملیات حضرت امام ره بین المللی فتح خرمشهر پس از آزاد خیابان ها آن روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۵۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار سلامی: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود

فرمانده کل سپاه گفت: این ماجرا (عملیات وعده صادق) استثنایی‌ترین تصمیم یک نظام بود. ممکن نیست هیچ رهبری و نظامی در نقطه‌ای از عالم چنین تصمیمی را بگیرد.

 به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، سرلشکر حسین سلامی روز چهارشنبه در همایش گرامی‌داشت مقام استاد و مربی که در ستاد فرماندهی کل سپاه برگزار شد، گفت: وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود که اراده ملت ایران در اراده رهبر ملت ایران متجلی و متراکم است. رهبری تجلی گاه اراده خداوند و اراده مردم است که در طول اراده خدا است، قدر نظام ولایی دانستن همین است.

وی با بیان اینکه با عملیات وعده صادق همه یک شکوه و اقتدار جدید را تجربه کردند، افزود: رژیم صهیونیستی با طوفان الاقصی دچار شکست اطلاعاتی شده بود و با عملیات وعده صادق دچار شکست بازدارندگی شد.

فرمانده کل سپاه در ادامه گفت: در ایامی به سر می‌بریم که خداوند به جبهه اسلام نصرت آشکار و فتح مبین خود را جاری کرد و خداوند به ما این ظرفیت و استعداد را بخشید که ظرف نزول نصرت‌های الهی در این شرایط خطیر و حساس و سرنوشت ساز انقلاب اسلامی باشیم.

سردار اسلامی افزود: همه می‌دانند که ما یک جهاد بلاوقفه و یک جنگ توقف ناپذیر و پیوسته‌ای را در طی دهه‌های اخیر با نظام استکباری و شرکای او در ائتلاف‌های متنوع داشته‌ایم. دشمن ما ذخایری از راهبرد‌های متنوعی را علیه ما در اختیار داشت و از این انبار استراتژی‌ها در اشکال مختلف در سال‌ها و دهه‌های گذشته علیه انقلاب شکوهمند و نظام مقدس ما استفاده کرد. همه جهات نبرد را گشود و همه راه‌های غلبه بر نظام را آزمایش کرد تمام این نبرد‌ها مقیاس و وسعتی کامل در حداکثر اعمال ممکن قدرت بودند هیچ جا دشمن نه در افق زمان و نه در وسعت مکان و نه در شدت عمل از دشمنی کوتاهی نکرد.

فرمانده کل سپاه پاسداران ادامه داد: دشمن با همه ابزار‌ها به میدان آمد، از جنگ خارجی تا پدیده تحریم سرسختانه و سهمگین اقتصادی تا ترور، نبرد‌های تکفیری، جنگ‌های اطلاعاتی، فتنه‌های امنیتی، تهاجمات فرهنگی، جنگ‌های رسانه‌ای همه راه‌ها را آزمود و انقلاب را در مقاطع مختلف با مخاطراتی جدی مواجه کرد.

وی گفت: تاریخ هم سراغ ندارد که کشوری در چهارمین دهه در معرض جنگ‌های سنتی و مدرن با دشمنی به وسعت نیمی از قدرت اقتصادی، فرهنگی، نظامی و سیاسی جهان درگیر شده باشد و در بعد از این چهارمین دهه در مقتدرتین، مسلط‌ترین و قوی‌ترین حالت خود قرار داشته باشد و هیچ چیزی جز جاری شدن سنت‌های الهی نمی‌تواند توجیه گر این واقعیت شگفت انگیز باشد.

سردار سلامی تاکید کرد: همه کشور‌های دنیا با جنگ ضعیف می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران با جنگ قوی‌تر شد. همه کشور‌های دنیا با تحریم تخریب می‌شوند، اما جمهوری اسلامی ایران با تحریم ساخته شد. همه کشور‌های دنیا با فشار سیاسی منزوی می‌شوند جمهوری اسلامی ایران با فشار سیاسی میدان نفوذ پیدا کرد. همه کشور‌های جهان با اغتشاشات داخلی از هم فرو می‌پاشند، اما نظام ما با اغتشاشات ثبات داخلی خود را مستحکم‌تر کرد. هرچه که دشمن عمل کرد برخلاف آن اثبات شد.

فرمانده کل سپاه با بیان این که ما و بخصوص سپاه در میدان جهاد رشد می‌کند گفت: مادامی که دشمن در لانه باشد و ما در خانه، نه او شکست می‌خورد و نه ما پیروز می‌شویم. تا وقتی که ما یکدیگر را ملاقات نکنیم نمی‌توانیم دشمن را فرسوده و خسته و افسرده و ناتوان کنیم.

وی با تاکید بر این که ما در یک جنگ تمام عیار به سر می‌بریم افزود: عقربه‌های این جنگ مثل عقربه‌های ساعت در هر مقطع در یک مساله ما را با دشمن درگیر می‌کند. یکروز جنگ اقتصادی محور شرارت‌های دشمن می‌شود، یکروز نبرد‌های تکفیری اوج می‌گیرد، یک روز فتنه داخلی مشتعل می‌شود که همه این‌ها ظهور اجزا و ارکان متنوع انبان و ذخایر راهبرد‌هایی است که دشمن اندوخته است و حسب تجربه و براساس قدرت و دانش، ما هم در مقابل چنین دشمنی با تجربه و با دانش و ابزار و تعریف روش‌ها در میدان حاضر باشیم.

سردار سلامی ادامه داد: راز موفقیت‌های سپاه در گسترش قدرت، در ابتکارات راهبردی در نوآوری‌ها و خلاقیت‌های میدانی همین است که در سه سطح جنگ، سپاه درگیر است. همه در سطح راهبرد، هم عملیات و هم تاکتیک.

فرمانده کل سپاه گفت: ما محکوم به این هستیم که آگاهانه با بینش عمیق، دانش قوی، ابزار پیشرفته، روش‌های نو، دانش‌های جدید از انقلاب اسلامی حراست کنیم. حراست از انقلاب اسلامی همه ابعاد زندگی ما را در بر می‌گیرد چرا که تمام ابعاد زندگی ما را دشمن به جنگ تبدیل کرده است. از دانش، اقتصاد، فرهنگ، سیاست، امنیت، معیشت همه آن‌ها را به میدان جنگ تبدیل کرده است بنابراین آموزش‌ها در سپاه باید با این تنوع گسترده موضوعات رشد کند. سپاه باید در بعد ساختن کشور زیرساخت‌ها را با مدرن‌ترین ابزار‌ها و پیچیده‌ترین فنون و تکنیک‌ها و با نوین‌ترین دانش‌ها کشور را بسازد.

وی با بیان این که ما دائم در حال مقایسه شدن هستیم افزود: ما را همیشه مقایسه می‌کنند آیا ما پیشرفت کرده‌ایم یا عقب مانده‌ایم؟ افتخار امروز انقلاب این است که به برکت هنرنمایی نایب امام زمان (ع) ما هم به دشمنانمان حمله کردیم و دست‌های ما به اندازه باز بوده است. ولی امر ما دست‌های دشمن را بسته است و هم کشور را ساخته است و هم قدرت دفاع از انقلاب و کشور را نوسازی کرده است. با این همه بحران پیچیده و درهم تنیده در وسط یک میدان سخت ایستاده با حکمت و منطق وحی و آگاهی عمیق از سنت‌های الهی و نهراسیدن از شکوه ظاهری دشمن و نفوذ بر قلب مومنان و هدایت صحیح در لحظه‌های سخت و بخشیدن آرامش در میان امواج التهاب یک جامعه سرافراز و سربلند و پرآوازه به نام ایران اسلامی ساخته است.

سردار سلامی ادامه داد: ده‌ها مجاهدت، پذیرش سختی‌ها و ملامت‌ها، ملامت‌هایی که از تیر‌ها و کمان‌ها از میان زبان‌های ناآگاه و از بغض متراکم دشمن همواره نقطه مرکزی هدایت نظام را نشانه گرفته تا این قائمه پایدار و این استوانه استوار و این رکن وثیق غلبه اسلام را تضعیف کنند. این که خداوند در چند دهه در تمام میدان‌های کثیر سخاوتمندانه نصرت خویش را بر قلب مومنان و، ولی امر ما جاری کرده است و به قلوب استحکام بخشیده است. در ماجرای وعده صادق کامل دیدید که هیچ ایرانی از این که دشمن چه واکنشی نشان دهد نترسید. هیچ کس از دشمن نترسید با این که همه فکر می‌کردند این دشمن عکس العمل نشان می‌دهد.

فرمانده کل سپاه با تاکید بر این که هر ملتی پژواک و بازتاب شخصیت رهبر خود است گفت: خصوصیات رهبری و امامت این است که شخصیت و هویت و خصوصیات او درپیکره جامعه تکثیر و جاری می‌شود که این فرصت الهی است. در این ماجرا این استثنایی‌ترین تصمیم یک نظام بود. ممکن نیست هیچ رهبری و نظامی در نقطه‌ای از عالم چنین تصمیمی را بگیرد. تصمیمی که از یک طرف بر یک شجاعت عظیم و از سوی دیگر بر یک حکمت عمیق تکیه دارد. وسعت این تصمیم و شجاعت آن شگفتی ساز این ماجرا بود. بخش مهم قدرت ما تجلی این اراده بود.

وی افزود: ما که اجرا کننده هستیم کار سختی انجام نمی‌دهیم او که تصمیم می‌گیرد و مسوولیت این عمل را بر عهده می‌گیرد و در میان فشرده‌ترین صف آرایی جهانی در قلب این صف آرایی فرود می‌رود و دشمن را از میانه می‌گسلد او منبع اصلی قدرت ما است.

سردار سلامی ادامه داد: این عملیات از این طرف روی یک نقطه انجام شد با همان تعبیر همان هندسی نقطه روی صفحه کاغذ، اما از آن طرف یک جهان پاسخ داد. جغرافیای آن طرف یونان، مدیترانه، دریای سرخ، حجاز، عراق، اردن، فلسطین، ترکیه این جغرافیایی جنگی بود که دشمن به کار برد. این طرف یک عمل محدود کسر فوق العاده از یک قدرت عظیم کسر بسیار کوچکی از یک قدرت بزرگ، اما آن طرف همه ظرفیت‌های یک جنگ بزرگ همزمان بدون غافلگیری بکار گرفته شد.

فرمانده کل سپاه اضافه کرد: تقریبا ۹۰ درصد غافلگیری ما گرفته شده بود و دشمن شاید لحظه دقیق و هدف دقیق را نمی‌داند. اما این جغرافیای صهیون آنقدر کوچک است که همه نقاط به هم مرتبط هستند، اما فرانسه، اردن، انگلیس، آمریکا و اسراییل و دیگران در شعاعی وسیع‌تر همه با تمام قدرت بودند و همه عمل کردند و در مقابل یک عمل کوچک یک جنگ بزرگ را انجام دادند که البته فقط یکبار می‌توانستند این عمل را انجام دهند. اگر موج دوم حملات سر می‌گرفت کارایی این سیستم یکپارچه دفاعی حداقل ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کرد و در موج سوم ۵۰ درصد موج دوم و به همین نسبت.

وی گفت: این که این تصمیم گرفته شود که با وجود اعلام بزرگترین قدرت تاریخ بشر که ما در کنار اسراییل با اراده آهنین ایستاده ایم. در این نقطه کوچک پرتراکم پدافندی همه آمدند و همه می‌گویند واکنش نشان می‌دهیم با این فرض با چنین دشمنی مستقیم و رسمی با پذیرش مسوولیت صد‌ها فروند موشک و پهپاد پرواز می‌کنند، چه اتفاقی صورت گرفته است، جنگ به سرزمین صهیونیست‌ها کشیده شده است و همه می‌بینند و برای اولین بار پس از دهه‌ها یک قدرت جنگ را در سرزمین و فضای صهیونیست‌ها کشیده است. هشت ساعت دلهره آشفتگی، ترس، اضطراب این اراده شلیک قدرت بی نظیری است و همه می‌دانند این قابل تکرار است و این معادله ما است.

سردار سلامی افزود: این عملیات همه جهان را آرام کرد حتی دشمنان ما آرام شدند. این کسانی هم که در شمال و غرب و جا‌های دیگر ژست اقتدار می‌گرفتند همه خاموش شدند.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی اصلا جنگ را در سرزمین خود نمی‌پذیرد. در دکترین دفاعی اسراییل جنگ در خارج از مرز‌ها است. برای صهیونیست‌ها بازدارندگی به مفهوم عدم وجود اراده شلیک است نه اصابت. هیچ کس نباید اراده شلیک داشته باشد که همه این‌ها شکسته شد. جنگ پیش دستانه باطل شد. ما رسما اعلام کردیم که می‌زنیم و همه می‌دانستند. این عظمت است که رسما اعلام می‌کند می‌زنیم. سیلی می‌زنیم. می‌زند و نمی‌ترسد و به خدا توکل می‌کند. آخرین عبارتی که رهبری به ما فرمودند این بود که بر خداوند توکل کنید. توکل توام با تدبیر و حکمت و اراده و قدرت.

فرمانده کل سپاه گفت: باید سپاه را در حد و اندازه‌های این عملیات‌ها دید. البته این عملیات کوچک بود. سپاه را باید قوی کنید که البته قوی است، اما قدرت مانند موجود زنده دائما باید در رشد و کمال و نوسازی باشد. اگر در رشد و قدرت متوقف شویم از دشمن عقب می‌مانیم. در دیدار با رهبر معظم انقلاب ایشان فرمودند که سپاه در بحث آموزش همه جانبه مجاهدت کند.

دیگر خبرها

  • فرمانده سپاه: رسما اعلام کردیم که می‌زنیم و همه می‌دانستند؛ این عملیات قابل تکرار است
  • عملیات وعده صادق موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد
  • عملیات وعده صادق ظهور قدرت اراده ملت ایران بود
  • سردار سلامی: عملیات وعده صادق استثنایی ترین تصمیم نظام بود
  • عملیات «وعده صادق» موجب شکست بازدارندگی رژیم صهیونیستی شد
  • سردار سلامی: عملیات وعده صادق استثنایی ترین تصمیم یک نظام بود
  • سردار سلامی: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • سردار سلامی: «وعده صادق» استثنایی‌ترین تصمیم نظام بود
  • خاطرات نفس‌گیر از نخستین روز عملیات بیت‌المقدس
  • نقش سنگرسازان بی سنگر در تاریخ انقلاب ماندگار است