Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-01@14:00:44 GMT

6243 نفر جان دادند تا خرمشهر آزاد شد

تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۷۸۹۷۴

6243 نفر جان دادند تا خرمشهر آزاد شد

به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس، اولین نشست فرمانده کل سپاه با فرماندهان خط‌شکن گردان‌های رزمی دوران دفاع مقدس «قهرمانان خط شکن» با حضور سردار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران و همچنین فرمانده لشکرهای دوران دفاع مقدس، فرماندهان گردان‌ها و برخی از مسوولان لشکری و کشوری همزمان با چهلمین سالگرد فتح خرمشهر و عملیات پیروزمند بیت‌المقدس در تالار خلیج فارس باغ‌موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس امروز سه‌شنبه سوم خردادماه برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹۳۷ فرمانده گردان پاسدار در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند

در ابتدای این مراسم، سردار علی‌محمد نائینی، رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به اینکه ۹۳۷ فرمانده گردان پاسدار در دوران به شهادت رسیدند، بیان داشت: اینجانب با یقین به آنکه «وَمَا النَّصْرُ إِلَّا مِنْ عِنْدِ اللَّهِ»، از فرزندان اسلام و قوای سلحشور مسلح که دست قدرت حق از آستین آنان بیرون آمد و کشور بقیه الاعظم (عج) را از چنگ گرگان آدم‌خوار که آلت‌هایی در دست ابرقدرتان، خصوصاً آمریکای جهان‌خوارند بیرون آورد و ندای «الله‌اکبر» را در خرمشهر عزیز طنین‌انداز کرد. 

وی افزود: آنان به‌ یقین مورد تقدیر ناجی بشریت و برپاکننده عدل الهی در سراسر گیتی هستند. آنان به آرم «وَما رَمَیتَ إِذ رَمَیتَ وَلٰکِنَّ اللَّهَ رَمىٰ» مفتخرند.

آماری از شهدا و جانبازان ۲۵ روز عملیات بیت‌المقدس

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با اشاره به آماری از جانبازان و شهدای عملیات بیت‌المقدس گفت: عملیات بیت‌المقدس با حضور یک‌صد هزار رزمنده ارتش، سپاه و جهاد سازندگی و بسیج مردمی در چهار مرحله نبرد و طی ۲۵ شبانه‌روز در گرمای خوزستان انجام شد.

وی ادامه داد: طی این عملیات ۶ هزار و ۲۴۳ نفر شهید و ۱۶ هزار و ۷۱۰ نفر جانباز شدند. در واقع مراسم «قهرمانان خط‌شکن» فرصتی برای مرور مجاهدت‌های فرماندهان گردان‌های رزمی سپاه در دوران دفاع مقدس است.

سردار نائینی ابراز داشت: از سنت‌های حسنه‌ای که با تدبیر سردار سرلشکر سلامی فرمانده محترم کل سپاه هر سال در هفته دفاع مقدس برگزار می‌شود، مراسم «یادها و نام‌ها» است. در این مراسم از فرماندهان و مدیران ارشد دفاع مقدس که با اهتمام به اجرای تاریخ شفاهی، به افزودن سرمایه خاطرات معنوی جنگ و تکمیل گنجینه مرکز کمک کرده‌اند، تقدیر می‌شود. 

۳۵۲۴ فرمانده گردان و جانشین گردان در دفاع مقدس

وی به ارائه آماری از تعداد فرماندهان گردان‌ها در دوران دفاع مقدس پرداخت و افزود: در سازمان رزم سپاه در دوران دفاع مقدس، بر اساس اسناد موجود در مرکز، سه هزار ۵۲۴ فرمانده گردان و جانشین گردان داشته‌ایم که ۹۳۷ نفر از آن‌ها به فیض شهادت رسیده‌اند. این فرماندهان اعم از فرماندهان گردان‌های رزمی، پشتیبانی رزم، خدمات رزم و گردان‌های جندالله و سرزمینی شمال‌غرب است که هزار و ۹۷۸ نفر از این جمع شامل گردان‌های رزمی هستند.

رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تأکید به اینکه روایت فرماندهان گردان‌ها، روایت صحنه نبرد و کف میدان جنگ است، ابراز داشت: جنگی که یک فرمانده گردان روایت می‌کند، روایت یک رزمنده عادی نیست؛ از طرفی طبیعی است سطح کلان روایت جنگ، روایت فرماندهان سطوح بالای جنگ، فرماندهان قرارگاه‌ها و لشکرها است بنابراین روایت فرماندهان گردان‌ها با روایت فرماندهان قرارگاه و لشکر هم می‌تواند متفاوت باشد. روایت او، روایت نزدیک از صحنه نبرد است.

وی ادامه داد: به تعبیر شهید والامقام حاج ابراهیم همت؛ شما فرماندهان گردان‌ها در واقع فرمانده اصلی صحنه نبرد هستید. در تاریکی و در دل دشمن عملیات را هدایت می‌کنید، رزمنده بسیجی را به حرکت درمی‌آورید و با صدای گرم به ما فرماندهان لشکر روحیه می‌دهید.

سردار نائینی تصریح کرد: جزئیات حوادث صحنه نبرد، حما‌‌‌‌‌‌‌سه‌‌‌ها، مقاومت‌ها، ایثارها، شهادت‌ها، پیروزی‌ها‌ و عدم فتح‌ها در گردان‌ها رخ داده است. غافلگیر کردن دشمن، دور زدن دشمن و راز و رمز خط‌شکنی را باید در روایت فرمانده گردان رزمی شنید. به همین جهت انجام تاریخ شفاهی فرماندهان گردان‌ها جزء اولویت‌های مرکز بوده و روایت فرماندهان گردان، روایت متقن، مستند از صحنه جنگ و مکمل سایر روایت‌های اسنادی و شفاهی است.

وی افزود: رهبر انقلاب اسلامی فرمودند: «در تاریخ خواهند گفت هشت سال جنگ شد... دیگر بیشتر از این‌که نمی‌شود بگویند... عملیات‌ها را یکی‌یکی خواهند گفت؛ در فلان تاریخ عملیات فتح‌المبین شد. این‌قدر نیرو شرکت داشت؛ پیروزی به دست آمد؛ اما این‌ها کجا و حقیقت آنچه در این میدان‌ها و صحنه‌های نبرد گذشته کجا؟».

تاریخ شفاهی ۳۵۰ فرمانده گردان رزمی دفاع مقدس ثبت شده است

مشاور فرمانده کل سپاه پاسداران با اشاره به اقدام مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برای انجام تاریخ شفاهی در رده فرماندهان گردان‌های رزمی سپاه پاسداران گفت: از زمان شروع تاریخ شفاهی فرماندهان گردان‌های رزمی، مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس توانسته تاریخ شفاهی ۳۵۰ فرمانده گردان رزمی دفاع مقدس را از فهرست اسامی حدود ۲ هزار نفری دریافت و اقدام کرد.

 انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دفاع مقدس جنگ تحمیلی عراق علیه ایران فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس فرماندهان گردان های رزمی فرماندهان گردان ها دوران دفاع مقدس روایت فرماندهان فرمانده گردان روایت فرمانده تاریخ شفاهی بیت المقدس صحنه نبرد کل سپاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۷۸۹۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یادواره شهدای کارگر مازندران برگزار شد

به گزارش خبرنگار مهر، سرهنگ جواد پیوند فرمانده سپاه ناحیه سوادکوه صبح چهارشنبه در مراسم یادواره شهدای کارگر استان مازندران با محوریت شهدای کارگر شهرستان سوادکوه، در گزارشی از وضعیت شهرستان سوادکوه در دوران دفاع مقدس، با اشاره به وجود معادن بزرگ زغالسنگ در این شهرستان، سوادکوه را یک شهرستان کارگری از قبل از انقلاب دانست و گفت: تعداد زیادی از این افراد ساکن شهرستان سوادکوه بودند.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج شهرستان سوادکوه با اشاره به تعداد ۷ هزار نفری کارگران این معادن در شهرستان در دوران دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: از این تعداد جمعیتی بالغ بر ۳ هزار نفر به جبهه حق علیه باطل اعزام شدند.

وی در ادامه با بیان اینکه از این تعداد ۳ هزار نفری اعزامی به جبهه دفاع مقدس، بالغ بر یک هزار و ۵۰۰ نفر جانباز کارگری در این دوران بودند، افزود: همچنین تعداد ۳۰ نفر نیز شهادت روزیشان شد و این مراسم تجلیلی از مقام شامخ آنهاست.

کد خبر 6093906

دیگر خبرها

  • فرهنگ ایثار و شهادت گنجی است که باید تبیین شود
  • فرهنگ ایثار و شهادت تبیین شود
  • حضور ۳ هزار نفری کارگران سوادکوه در جبهه‌های دفاع مقدس
  • یادواره شهدای کارگر مازندران برگزار شد
  • ضعف شدید در حوزه روایت‌گری انقلاب اسلامی
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش آموزان
  • روایت زندگی قهرمانان در دستان دانش اموزان
  • این سردار سپاه، پزشکان را شگفت زده کرده بود /از حضور در عملیات پارتیزانی تا آزادسازی خرمشهر
  • برگزاری آیین سوگواری شهادت امام صادق‌(ع) در باغ موزه انقلاب
  • برپایی کلاس درس دانشجویان دانشگاه آزاد در باغ موزه دفاع مقدس